Projektet är tyvärr pausat av byggherren!

Det här blir ett av Göteborgs häftigaste hus med grönskande väggar, solpaneler, balkonger i alla väderstreck, bastu och gemensamhetsutrymmen.

Huset sett från alla väderstreck. Fasaden blir klädd i trä medan burspråk och takkupor kläs med trä och komposit i mönster.

På plan 2 med egen uteplats är i dagsläget båda lägenheterna obokade.

På plan 3 är än så länge bara lägenheten i NV bokad.

På plan 8 är båda lägenheterna ännu obokade.

Ett typiskt exempel på hur det kan se ut i Siegel Architectures färdigbyggda hus, bland annat i Malmö.
Ett typiskt exempel på hur det kan se ut i Siegel Architectures färdigbyggda hus, bland annat i Malmö.

Läs mer om oss i artikel i nr 60-2021, sidan 4, av tidningen Bo Tillsammans. Och på sidan 2 i decembernumret 2021 av Örgryte & Härlanda Posten.

Äntligen kan vi i bogemenskapen Älvarum boka våra lägenheter i Östra Kålltorp! En del lägenheter är redan tagna men det finns fortfarande många attraktiva tvåor, treor, fyror och femmor kvar. Ta kontakt med oss så snart som möjligt, för nu går det fort!

För att kunna boka en lägenhet i detta grönskande hus på västra kullen i eftertraktade Östra Kålltorp ska du vara medlem i bogemenskapen Älvarum. Det är en fantastisk möjlighet att både kunna köpa en nybyggd bostadsrätt och bli en del av en bogemenskap. 

Längre ner på den här sidan hittar du tre punkter som du ska följa för att bli medlem och därefter kunna välja en lägenhet.

Med sina grönskande väggar och gröna tak kommer huset att utgöra ett blickfång för den som kommer utifrån. Samtidigt blir utsikten inifrån lägenheterna hänförande över Renströmska parken i söder och östra Göteborgs hustak i norr. Det här kan mycket väl komma att bli en av Göteborgs läckraste fastigheter.

Utsikt norrut från markplan på Västra kullen.
Utsikt norrut från markplan på Västra kullen.

Huset är ritat av arkitektbyrån Siegel Architecture, i nära samarbete med oss i bogemenskapen Älvarum. Vi får cirka 23 lägenheter på mellan 50 och 99 kvadratmeter och priserna ligger i spannet mellan fyra och drygt sju miljoner kronor. 

Nedan ser du ritningen över plan 4. Plan 5 och 6 är disponerade på samma vis. I vänstra spalten ser du lägenheterna på plan 2, 3 och 8.

Obokade lägenheter:  

  • Plan 2, båda lägenheterna.
  • Plan 3, tre av de fyra lägenheterna.
  • Plan 4 och 5, de stora lägenheterna i nordost och sydost. 
  • Plan 7, en lägenhet i NV på 83 kvm med stor balkong samt en mindre lägenhet på 51 kvm rakt i öster.
  • Plan 8, båda de stora lägenheterna.

Är du intresserad av både en bogemenskap och att bo i Östra Kålltorp? Ta då snarast kontakt med oss i Älvarum, se under Kontakta oss i menyn.

Så här blir du medlem:

1. Läs igenom vår värdegrund som du hittar i menyn till vänster. Fyll sedan i intresseanmälan som du finner under Kontakta oss i menyn.

2. Fyll i formuläret du får dig tillsänt, ställ dig i vår intressekö och betala in köavgiften på 300 kronor. Din plats i kön för att välja lägenhet räknas från det datum du betalat in köavgiften.

3. Kom på informationsmötet du blir kallad till när du ställt dig i kön. Efter det mötet kan du, om du vill, bli invald som medlem i Älvarum och få välja bland de ännu obokade lägenheterna.

Vi har bildat en bogemenskap för att vi vill umgås med våra grannar och bygga en samhörighetskänsla i huset. För att skapa utrymme för det har Siegel ritat in en större gemensam lokal på plan 2 med kök och nio stora glasdörrar ut mot trädgården. Där kan de som vill äta tillsammans, bara sitta och ha det skönt, småprata med grannen i fåtöljen bredvid, träna yoga eller ha fest. I entréplanet finns en liten lobby, bastu, två gästlägenheter, gemensam tvättstuga, hobbyverkstad, cykelparkering och förråd. Huset har dessutom ett mindre garage.

Siegel Architecture är kända för sitt miljötänk, cykelvurm, grönskande väggar och tak samt stora loggiafönster. Det är naturligtvis en självklarhet att takets växtlighet samsas med generösa solpaneler.

Ta chansen och bli en del av vår bostadsrättsförening och bogemenskap i Östra Kålltorp!

Så här ser modellen av detaljplanen över Östra Kålltorp ut. Några av byggherrarna, som fått anvisning, har redan börjat bygga. Vårt hus, vid den röda pilen. 

Trots skissen ovan är inflyttning planerad till första kvartalet 2024.